Scurta sinteza din partea I.
Uniunea Europeana recunoaste implicarea forurilor de la Bruxelles in lovitura de stat din Romania.
Referindu-se la alegerile prezidentiale, anulate, din Romania si la viitoarele alegeri parlamentare anticipate din Germania, care se vor desfăşura pe 23 februarie 2025, fostul comisar european Thierry Breton, a afirmat: „Am făcut-o în România și, evident, va trebui să o facem și în Germania, dacă va fi necesar”.
In traducere libera, hiena de la Uniunea Europeana a spus urmatoarele:
„Asa cum am ordonat sa fie anulate alegerile prezidentiale din Romania, asa vom proceda si in cazul alegerilor parlamentare din Germania, in cazul in care acestea vor fi castigate de formaţiunea de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD)
De ce AfD ? Pentru ca, in viziunea lichelei europene, acest partid este o grupare politica anti-sistem, ce are urmatoarele obiective:
- se situeaza pe o pozitie ireconciliabila in ceea ce priveste eliminarea migratiei necontrolate din acesta tara;
- se impotriveste sustinerii razboiului din Ucraina;
- scoaterea Germaniei din Uniunea Europeană şi renunțarea la moneda comună euro, dacă va câştiga puterea.
Teama guvernantilor mondiali de o eventuala „evadare” a Germaniei din gulagul neomarxist, in cazul in care AfD ar castiga alegerile, s-a reflectat, printre altele, in urmatoarele doua masuri intreprinse:
- de ordin propagandistic – in care principalele mass-media germane, si nu numai, au improscat cu noroi imaginea formatiunii politice;
- de ordin informativ – operativ – mai multe publicații germane au relatat că Biroul Federal pentru Protecția Constituției, BfV (serviciul secret intern din Germania), a pus sub supraveghere partidul Alternativa pentru Germania (AfD). Asta înseamnă că agenții BfV vor putea să supravegheze acest partid, inclusiv să-i fileze pe membrii partidului și să le intercepteze comunicațiile.
Partea a II a.
Thierry Breton, un „birocrat francez iresponsabil”
Cine este Thierry Breton, adeptul masurilor totalitare ?
The Wall Street Journal publică un editorial vitriolant după tentativa fostului comisarului european pentru piață internă, Thierry Breton, care a vrut cenzurarea interviului lui Elon Musk cu Donald Trump.
Thierry Breton, un birocrat francez plin de bani…
„Reprezentantul unei instituții europene de reglementare, care trăiește sub protecția noastră, încearcă să ne îngrădească dezbaterea politică.
Thierry Breton e un birocrat francez plin de bani care și-a trăit întreaga viața sub protecția militară oferită de SUA.
Firește că, în loc să ne mulțumească, el încearcă să se erijeze în arbitrul dezbaterilor noastre politice. Iată ce Tim Higgins în acest ziar:
„Simpla idee cum că Europa se crede capabilă să îngrădească ce se spune în cursul unui eveniment din cadrul campaniei electorale din SUA co nstituie o escaladare extremă a tentativelor UE de a-și impune voința în fața marilor companii tehnologice.”
… care vrea si a reusit, partial, să impună cenzura
„Thierry Breton, comisarul european al pieței interne, i-a remis, luni, 12 august 2024, un avertisment, fără precedent, lui Elon Musk, conform căruia interviul pe care urma el să-l realizeze, în aceeași zi, pe platforma X, cu fostul președinte Donald Trump, ar putea viola noile legi draconice ale UE privind internetul, menite a restricționa conținuturile nocive.”
Nota: Legile draconice ale UE privind internetul, menite a restricționa conținuturile nocive grupului de interese neocomunist, au fost implementate de catre Thierry Breton, artizanul sistemului de control, respectiv cenzură, al Europei, intitulat Digital Service Act (DSA). Scopul nedeclarat al cenzurii il constituie limitarea si, in timp, eliminarea libertatii de exprimare a cetatenilor, parte a programului totalitar neocomunist impus de viitoarea Ordine Mondiala.
„Breton s-a referit în scrisoarea lui, de luni, la discuția în direct planificată pe X între Musk și Trump. El a afirmat că datoria lui Musk față de legislația UE e aceea de a găsi un echilibru între «libera exprimare» și «amplificarea conținutului nociv» care ar putea «genera efecte dăunătoare asupra discursului civic și securității publice»”.
Tentativa scandaloasă de cenzură a lui Breton ar fi trebuit condamnată viguros de Casa Albă
Breton și-a ales perfect momentul tentativei de interferență, dat fiind că anul acesta aniversăm 80 de ani de la Ziua Victoriei, adică ziua în care americanii au început să-i elibereze lui țara de nazism, precum și a 75-a aniversare a înființării NATO, eveniment prin care americanii au consimțit să împiedice cucerirea Franței și a altor țări europene de către comunismul sovietic.
Poate că Breton n-ar face rău să consulte istoria acestor două mari cazuri de teroare totalitară pentru a constata ce „efecte dăunătoare asupra discursului civic și securității publice” au avut ele. Și poate că va chibzui și la motivele pentru care ele, la fel ca el, și-au dorit să îngrădească libera exprimare.
Aici, în SUA, dacă astăzi am fi avut un guvern normal, tentativa scandaloasă a lui Breton de a-i pune botniță discursului public american ar fi fost întâmpinată de o condamnare imediată și furioasă din partea Casei Albe.
Acest francez deplorabil își închipuie că poate scăpa nepedepsit
Din nefericire, acest francez deplorabil își închipuie că poate scăpa nepedepsit, dat fiind că administrația Biden-Harris a pus presiune pe rețelele sociale pentru a disemina opiniile oficiale ale guvernului și s-a folosit de Departamentul Justiției pentru a-și ataca principalul adversar politic.
Și tragic este că libertățile noastre esențiale garantate de Întâiul Amendament [libera exprimare, consfințită prin constituție – n.trad.] nu par să se bucure nici măcar de susținerea unanimă a jurnaliștilor acreditați la Casa Albă, dacă e să judecăm după întrebarea pe care i-a pus-o un reporter secretarei de presă a lui Biden, Karine Jean-Pierre, la conferința de presă de luni.
Breton, declarație jignitoare și iresponsabilă
În absența unui președinte coerent, principial și curajos, America îl are măcar pe Elon Musk. Proprietarul platformei X i-a dat replica lui monsieur Breton printr-o imagine cu un personaj dintr-un film care îndeamnă pe cineva să facă un act vulgar cu propriu-i corp, lângă care a scris:
„Sincer să fiu, aș fi vrut mult să-i răspund cu această memă din filmul Tropic Thunder, numai că eu nu aș face NICIODATĂ ceva atât de jignitor și iresponsabil!”
E greu să te gândești la vreo declarație mai jignitoare și mai iresponsabilă decât cea a lui Breton. Dacă el încă se va mai afla în funcție la finalul săptămânii, 18 august 2024, atunci americanii vor fi aflat că nu se poate negocia cu aceasta Comisie Europeană. Eforturile ei de a înăbuși tehnologia și libera exprimare trebuie să fie contracarate ori de câte ori va mai încerca să o facă.
Decizia comisarului Thierry Breton de a acționa unilateral și fără consultarea președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a surprins chiar și pe oficialii de la Bruxelles
Unii dintre aceștia au văzut în această acțiune o încercare nefericită de a aplica reglementările europene dincolo de granițele continentului. Patru oficiali UE, vorbind sub anonimat, au declarat că acțiunile lui Breton au ridicat semne de întrebare cu privire la imparțialitatea Comisiei și au creat un risc semnificativ ca UE să fie percepută ca un actor politic partizan pe scena internațională.
Linda Yaccarino, CEO al platformei X, a criticat vehement acțiunile lui Breton, calificându-le drept „o încercare fără precedent de a extinde o lege europeană pentru a influența activități politice din SUA”.
De asemenea, susținătorii lui Trump au reacționat dur, acuzând Uniunea Europeană de încercări de a influența rezultatul alegerilor americane.
Chris LaCivita, membru al echipei de campanie a lui Trump, a declarat pe platforma X: „Uniunea Europeană încearcă să se amestece în alegerile din SUA. Să meargă în iad.”
Această controversă riscă să submineze reputația Uniunii Europene ca lider global în reglementarea digitală, într-un moment în care blocul se străduiește să-și consolideze poziția în fața giganților tehnologici. Deși Breton susține că acționează pentru a asigura respectarea legilor UE, criticii afirmă că astfel de acțiuni pot dăuna grav percepției publice asupra independenței și obiectivității instituțiilor europene.